my images

Kralenplank

Een digitale kralenplank voor kinderen om te oefenen met verschillende leerdoelen. Deze kralenplank is niet voor motoriek van kinderen, maar om de creativiteit en de oog hand coördinatie te stimuleren.

In deze applicatie kunnen kinderen verschillende patronen namaken met virtuele kralen. Ze kunnen een ronde en een vierkante kralenplank bedenken. Maar naast het namaken van patronen, kunnen de kinderen ook eigen kralenplanken ontwerpen. In de applicatie zit de mogelijkheid om deze kralenplanken te delen met andere mensen. Deze deelfunctie is ook uit te zetten, zodat de kinderen niet meer kunnen delen.

In het instellingenmenu kunt u zelf de applicatie naar wens instellen. U kunt de geluiden aan en uitschakelen, de deelfunctie veranderen, maar ook meer informatie vinden over Meester Dennis.

Nogmaals, deze applicatie is niet voor de motoriek van kinderen, want dan adviseer ik het gebruik van een echte kralenplank, met heel veel leuke patronen.

Image placeholder

Eveline Kaleveld

Ik vind dit echt een mooie app voor kleuters om met een virtuele kralenplank aan de slag te gaan. Ik vind het erg gaaf dat er zo veel verschillende voorbeelden in zitten. En dat kinderen ook nog de keuze hebben om met een lege kralenplank aan de slag te gaan. Zo kunnen ze helemaal hun creativiteit kwijt.

Review lezen